Arbetsförmedlingens satsning på romsk inkludering ger resultat

Närmare 300 romska arbetssökande har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen, drygt 70 personer har kommit ut i praktik och närmare 90 personer har fått arbete. Arbetsförmedlingens arbete med att få in fler romer på arbetsmarknaden ger resultat.

Den nyheten  presenterade Arbetsförmedlingen vid en pressträff i Malmö den 3 mars.

Ivanka Stan, brobyggare på Arbetsförmedlingen i Helsingborg var en av de medverkande.

Bättre förtroende
– Jag har i mitt arbete som brobyggare fått bra respons både från andra romer och från myndigheter. Vi har ett bra samarbete och förtroendet för Arbetsförmedlingen har blivit mycket bättre, säger Ivanka Stan.

– Nu vet romerna att vi finns!

Ivanka Stan var med i inslag i Sydnytt och Sveriges Radio P4 Malmöhus angående Arbetsförmedlingens satsning.

På avstämningsseminariet den 7 mars, ”Är vi på rätt väg? Sam på chaco drom?”, fredagen den 7 mars kommer Ivanka Stan att berätta mer om sitt arbete som brobyggare i Helsingborg. Arbetsförmedlingens chef i Helsingborg, Marie Klasson, medverkar också.

Nationellt uppdrag
Sedan april 2012 har Arbetsförmedlingen ett nationellt uppdrag att medverka i pilotverksamheten för romsk inkludering, med särskilt fokus på de fem pilotkommunerna.

Arbetsförmedlingen har anställt en brobyggare per pilotkommun. De fungerar som ett stöd mellan romer och Arbetsförmedlingen. Brobyggarna arbetar med uppsökande verksamhet, personliga möten och är ett stöd mellan arbetssökande och arbetsförmedlare.

Uppgifterna om Arbetsförmedlingens resultat kommer från pilotverksamheten i de fem pilotkommunerna. Siffrorna är en uppskattning då det inte görs någon registrering baserad på arbetssökandes etnicitet.

Läs mer på Arbetsförmedlingens webbplats

Text: Nina Gregoriusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *