Avtal om eftermiddagsskola för romska barn

God fortsättning på 2016! Strax före jul kom en glädjande nyhet för alla barn och föräldrar som är engagerade i projektet Bättre hälsa för unga romer. Eftermiddagsskolan på Kubikskolan för romska barn fortsätter under minst tolv månader framåt tack vare ett nytt avtal med den romska föreningen Vorta Drom.

Det är socialförvaltningen och arbetsmarknadsförvaltningen som skrivit ett avtal, idéburet offentligt partnerskap (IOP), tillsammans med Vorta Drom.

Avtalet innebär att arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad finansierar anställningarna för  tre ungdomar som jobbar med eftermiddagsskolan. Socialförvaltningen bidrar med personalresurser till projektets ledning, utveckling, planering och genomförande.

Initiativet till eftermiddagsskolan kommer från Vorta Drom.  Det började med sommarskola sommaren 2015 och resultatet blev så uppskattat att projektet fortsatte och utvecklades under hösten.

Ungdomarna bygger förtroende
– Vi är jätteglada för det här avtalet. Verksamheten är redan i gång och ungdomarna som leder gruppen växer i sitt arbete hela tiden och har byggt upp ett förtroende hos barnen. Det betyder väldigt mycket att de tre ungdomarna får chansen att komma ut i arbetslivet, säger Ivan Kuzhicov i ett pressmeddelande från Helsingborgs stad.

Ungdomarna kartlägger tillsammans med respektive lärare vilka behov som barnen har i skolarbetet. Sedan träffar de barnen minst en kväll i veckan, hjälper till med läxor och andra uppgifter och gör övningar i mindre grupper. Gruppen arbetar också med rollspel och teater för att skapa bättre självkänsla och motverka mobbning.

Eftermiddagsskolan ska pågå under minst tolv månader. Resultatet kommer att utvärderas efter halva tiden.

Så här har media rapporterat om IOP-avtalet:

Inslag i SVT Nyheter Helsingborg

Artikel i Helsingborgs Dagblad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *