Besök ifrån Länsstyrelsen och arbetsmarknadsdepartementet

Emil Bagarowicz, Claudia Daniel, Andrés Zanzi & Stefano Kuzhicov

Emil Bagarowicz, Claudia Daniel, Andrés Zanzi & Stefano Kuzhicov

Onsdagen den 19 juni fick vi besök ifrån Stockholm. Denna gång var det Länsstyrelsen och arbetsmarknadsdepartementet som ville uppdatera sig om processen i Helsingborg. Syftet med besöket var bland annat att skapa en dialog kring hur Helsingborg arbetar i nuläget samt vilka utmaningar som finns. De har under försommaren besökt samtliga fem pilotkommuner varav Helsingborgs stad var det sista besöket för denna gång.

Sammanfattat kunde de konstatera att alla pilotkommuner arbetar på olika sätt och med olika förutsättningar. Detta kan ses som positivt då målet med pilotprocessen främst är att hitta framgångsrika arbetsmetoder som i framtiden kan användas av fler kommuner.

Helsingborgs stad har, som tidigare nämnt, valt att arbeta mycket med

Maria Engvall, Majlis Nilsson, Fritz Rosendahl & Dragan Kuzhicov

Maria Engvall, Majlis Nilsson, Fritz Rosendahl & Dragan Kuzhicov

brobyggare för att inkludera romer i samhället. En positiv nyhet är därför att Helsingborgs stad utökar antalet brobyggare. En brobyggare kommer att anställas på utvecklingsnämndens förvaltning kopplad till Entrén på Järnvägsgatan 35. Denna person är tänkt att arbeta som en länk och underlätta vägen till vuxenutbildning. Mer information kommer!

Text: Micaela Kurtsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *