Börja studera – det kan bara bli bättre

– Jag vill ändra på attityden att det inte lönar sig att studera, säger brobyggaren Branco Cerepovski som välkomnar alla nyfikna till utbildningsmässan på Helsingborgs lärcentrum.

– Jag vill ändra på attityden att det inte lönar sig att studera, säger brobyggaren Branco Cerepovski som välkomnar alla nyfikna till utbildningsmässan på Helsingborgs lärcentrum.

Tisdagen den 9 september är det utbildningsmässa på Helsingborgs lärcentrum. Missa inte denna möjlighet att träffa studievägledare och personal från olika skolor som har vuxenutbildning. Du får veta allt om hur det är att studera som vuxen och vilka utbildningar du kan söka till.

Det är aldrig för sent att börja studera eller byta yrkesbana. Framtiden ligger öppen. Vilken väg väljer du?

Med dessa ord marknadsför Helsingborgs lärcentrum utbildningsmässan.

MG_3100_vux-200x300Mässan pågår klockan 13:00-15:00 på Helsingborgs lärcentrum, Järnvägsgatan 35. Läs mer om mässan och alla möjligheter inom vuxenutbildningen på helsingborg.se/vuxenutbildning

Träffa Branco
Branco Cerepovski, brobyggare på Helsingborgs lärcentrum är också på plats. Han är beredd att svara på dina frågor och lotsa dig rätt.

”Det hjälper inte att studera. Jag får ändå inget jobb”. Det får Branco höra ibland när han berättar om studier som en väg till arbetsmarknaden.

– Tyvärr är den inställningen ganska vanlig. Då brukar jag säga: Jo, det hjälper. Ta steget, det kan bara bli bättre.

Som brobyggare inom vuxenutbildningen motiverar han romer att komma igång med studier. Kortare yrkesutbildningar som snabbt leder till jobb är populärast.

Arbetet går framåt
Efter snart ett år på sin tjänst får Branco Cerepovski allt fler frågor om hur man kommer igång med att studera. Efter semestern har några även börjat på exempelvis vårdutbildningar.

– Jag har lärt mig mycket under det här året. Det är roligt att se att arbetet går framåt och leder till resultat. Mitt mål är att få så många som möjligt i utbildning och ändra på attityden att det inte lönar sig att studera, betonar han.

Samarbete med Arbetsförmedlingen
Branco Cerepovski samarbetar också med Arbetsförmedlingens brobyggare.

– För att inte tappa folk har vi börjat följa upp romer som är på praktik med gemensamma samtal för att finna rätt framtida väg. Vi har bildat en grupp med några sökande för att sätta dem på banan.

Branco Cerepovski träffas på Järnvägsgatan 35.  I höst kommer han även att vara vissa dagar i veckan på Jobbtorget vid kompetenscenter Norrehed, exakta dagar är ännu inte bestämt.

Har du frågor om vuxenutbildning och studier?

Kontakta Branco Cerepovski, telefon 042-10 45 36, branco.cerepovski@helsingborg.se

Text: Nina Gregoriusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *