Branco på Jobbtorget varje tisdag

Brobyggaren Branco Cerepovski finns i Navet på Jobbtorget varje tisdag från och med den 9 juni. Hans främsta uppgift är att motivera och coacha romer som är inskrivna på Jobbtorget.

Branco Cerepovski

Romer som är inskrivna på Jobbtorget kan nu få hjälp av brobyggaren Branco Cerepovski. Foto: Nina Gregoriusson

Jobbtorget finns på kompetenscenter Norrehed i Helsingborg. Det är en arbetsmarknadsinsats för unga och vuxna som Helsingborgs stad driver på uppdrag av Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsförvaltningen.

I Navet finns coacher, arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare, socialsekreterare och personal från olika jobbprojekt. Och nu även romsk brobyggare. Alla bildar de ett nav kring deltagarna och därför kallas lokalen just så.

Branco Cerepovski har precis avslutat sin brobyggarutbildning vid Södertörns högskola och jobbar numera på heltid med brobyggaruppgifterna.

Varje tisdag, från den 9 juni, träffas han i Navet klockan 09:00-15:00. Han kommer även att vara med på introduktion på måndagseftermiddagarna, för att presentera sig själv.

Resten av arbetstiden arbetar Branco som vanligt på Helsingborgs lärcentrum, Järnvägsgatan 35.

Tidigare satt Branco i Navet på fredagar, men det har visat sig vara en mindre bra dag eftersom deltagartrycket inte är lika stort då som de övriga dagarna.

Hur ser du på dina nya arbetsuppgifter?

– Vi måste använda alla sätt som finns för att hjälpa medborgare att börja studera och få jobb. Att vara på Navet är ett sätt att direkt komma i kontakt med romer och motivera dem till studier och arbete, säger Branco Cerepovski.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *