Brobyggarna på vitboksceremoni

Brobyggarna Elvis Stan, Claudia Daniel och Branco Cerepovski från Helsingborgs stad var med under ceremonin i Stockholm då vitboken om övergreppen mot Sveriges romer presenterades.

Integrationsminister Erik Ullenhag och brobyggaren Elvis Stan.

Integrationsminister Erik Ullenhag och brobyggaren Elvis Stan.

– Det betydde väldigt mycket att kronprinsessan Victoria kom, det uppskattades mycket av romerna som var där. Det visar att frågan tas på allvar. Erik Ullenhag har lagt ner mycket tid på att få fram vitboken. Den innehåller relevant information om hur det har varit i Sverige, säger Elvis Stan, som delat med sig av sina bilder från ceremonin till bloggen.

– Det känns att denna gång är det på riktigt!

Fantastisk uppslutning

Processledaren Stefano Kuzhicov är mycket nöjd med den uppmärksamhet som vitboken fått.

– Det var en fantastisk uppslutning från alla myndigheter inklusive den högsta polisledningen. Det är viktigt att alla fakta kommit fram och att vitboken fått så stor uppmärksamhet i media.

På bilden ses bland annat Claudia Daniel och Elvis Stan, brobyggare i Helsingborg tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag.

På bilden ses bland annat Claudia Daniel och Elvis Stan, brobyggare i Helsingborg tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag.

Kommission mot antiziganism

Stefano Kuzhicov har fått ett nytt uppdrag vid sidan av processledarskapet.

Den 26 mars offentliggjorde regeringen att en kommission mot antiziganism ska tillsättas. Syftet med kommissionen är att åstadkomma en kraftsamling i arbetet mot antiziganism och att överbrygga den förtroendeklyfta som finns mellan den romska gruppen och samhället i övrigt.

Kommissionen ska bestå av nio ledamöter varav majoriteten är romer. En av dem är Stefano Kuzhicov.

Ordförande i kommissionen blir Thomas Hammarberg, som bland annat har varit Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter mellan 2006 och 2012.

Kommissionen ska redovisa sitt uppdrag senast den 20 maj 2016.

Läs mer i pressmeddelandet från regeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *