Claudia Daniel, nyanställd brobyggare inom skolan.

Som vi skrev förra veckan var det Claudia Daniel som fick tjänsten som brobyggare i skolan med inriktning på förskola. Jag passade på att träffa Claudia för att gratulera henne till tjänsten och för att få mer information om hur hon kommer att arbeta framöver.

Claudia Daniel, nyanställd brobyggare.

Claudia Daniel, nyanställd brobyggare.

När vi träffas har Claudia bara hunnit arbeta i fem dagar. Trots få arbetade dagar känner hon dock att hon kommit bra in i arbetet. Hon har under arbetade dagarna gått bredvid kollegan Elvis Stan för att lära känna elever, pedagoger och rektorer på de skolor där brobyggarna är aktiva.

– Det känns jättebra. Relationsskapande är väldigt viktigt för att lyckas med arbetet och tack vare Elvis har jag redan lärt känna många romska elever på de olika skolorna, säger Claudia

Kollegan Elvis flikar snabbt in;

–  Claudia har smält in väldigt bra. Vi har pratat mycket om vikten av att ha rätt person på rätt plats och det är Claudia verkligen!

Precis som övriga brobyggare kombinerar Claudia sin tjänst med studier på Södertörns högskola. Inriktningen förskola innebär att Claudia kommer att vara till hjälp på de förskolor i staden där det finns ett behov av brobyggare. Både rektorer och föräldrar kan ta kontakt med Claudia vid behov av hjälp.

Brobyggarna Elvis Stan och Claudia Daniel

Brobyggarna Elvis Stan och Claudia Daniel

Claudia älskar att arbeta med människor och har tidigare, bland annat, arbetat inom äldrevården. Claudia är också väldigt driven i romska frågor och hon är en av representanterna i Helsingborgs Romaråd.

– Jag är demokratiskt vald till att representera min grupp, Lovarigruppen, i rådet. Jag har redan ett förtroende bland många romer och det tror jag kommer vara till en fördel i mitt arbete, säger Claudia.

Vill du komma i kontakt med Claudia?

Claudia nås enklast per mejl: claudia.daniel@helsingborg.se

Du kan även följa brobyggarna och deras arbete på facebook.

Vi tycker det är roligt med ytterligare ett brobyggartillskott och ser fram emot att följa Claudia i hennes fortsatta arbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *