Helsingborgs stad träffade integrationsministern Erik Ullenhag

Christian Orsing, ordförande i utvecklingsnämnden

Christian Orsing, ordförande i utvecklingsnämnden

Christian Orsing, ordförande i utvecklingsnämnden, träffade integrationsministern Erik Ullenhag i Stockholm den 10 september. Vi passade på att ställa några snabba frågor till Christian angående det spännande mötet.

Vad var syftet med mötet?

Syftet med mötet var framförallt att göra en avstämning i processen med företrädare från de olika pilotkommunerna. Från Helsingborgs stad var det jag och utvecklingsnämndens förvaltningschef Bengt Avedal som deltog.

Vad diskuterade ni?

Vi diskuterade hur vi pilotkommuner ser på processen och vilka önskemål vi har för det fortsatta arbetet. Vi från Helsingborgs stad lyfte fram vikten av att tänka långsiktigt i processen för att möta de höga förväntningar som finns och för att hitta varaktiga lösningar som håller över tid.

Vad tar vi med oss tillbaka till Helsingborg?

Integrationsministern bekräftade att vi under pilotprocessen har mandat för att prova olika vägar och metoder för att nå framgång. Varje pilotkommun hittar sina vägar och vilken väg som lett till störst framgång utvärderas efter pilotprocessens slut.  Vi kommer fortsätta att fokusera och arbeta inom områdena hälsa, utbildning och arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *