Ivanka, solstrålen på arbetsförmedlingen

Ivanka har blivit ett känt namn för många. Sedan drygt ett halvår tillbaka arbetar hon som brobyggare på arbetsförmedlingen i Helsingborg. Trots den knappa tiden uppskattar Ivanka att hon kommit i kontakt med cirka 500 romer för att informera om arbetsförmedlingen och den service de erbjuder.

Ivanka Stan, brobyggare på arbetsförmedlingen

Ivanka Stan, brobyggare på arbetsförmedlingen

När jag frågar hur hon gjort för att komma i kontakt med så många människor förklarar hon engagerat:

– Jag har gjort allt från att informera på romska stormöten till att stoppa människor på stan som pratat romani chib. Detta har bidragit till att jag kommit i kontakt med många människor, dessutom har ett rykte skapats om att jag finns.

Att informera är dock bara en av Ivankas många arbetsuppgifter. Ivanka hjälper även till med: CV-granskning, arbetsintervjuträning, hjälp vid inskrivning, rådgivning till arbetssökande, vägledning till studier, vägledning till andra myndigheter, ifyllning av blanketter och besök på eventuella arbetsplatser. Hon fungerar även som ett språkstöd och har möjlighet att följa med på handläggarmöten för den som önskar.

En brobyggare på arbetsförmedlingen finns i alla fem pilotkommuner. Brobyggarna pratar ofta med varandra för att dela erfarenheter, arbetssätt och idéer.

Text: Micaela Kurtsson

 • eva svensson

  hej! trevlig läsning och roligt att se allt som händer. helsingborg verkar göra ett toppenarbete i det här.

 • Nasrin

  Helt rätt, Ivanka är verkligen en solstråle och sprider positiv energi!
  Fortsätt med ditt hårda arbete:)

 • Struja

  Alltid glad och engagerad och så bra på att bemöta! Tack för att du finns Ivanka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *