Lärandeträff i Stockholm

Den 20- 21 november var det åter igen dags för en lärandeträff, denna gång i Stockholm. Temat för lärandeträffen var kommunikation och hur vi som pilotkommuner kan arbeta mer strategiskt kring ämnet. Länsstyrelsen i Stockholm anordnar ett par lärandeträffar per år där samtliga pilotkommuner träffas och utbyter erfarenheter och lärdomar.

bloggbild Stefano tillsammans med Anna Mannikof och Gregor Kwiek från länsstyrelsen i Stockholm

bloggbild
Stefano tillsammans med Anna Mannikof och Gregor Kwiek från länsstyrelsen i Stockholm

Den första dagen ägnades åt en workshop där kommunikation var i fokus. Vi diskuterade hur vi kan använda oss av kommunikation mer strategiskt, hur vi kan nå ut till olika målgrupper samt hur vi kan bli bättre på att formulera budskap. Workshopen var väldigt lärorik och vi i Helsingborg fick många nya idéer kring hur vi kan arbeta framöver med just kommunikation. Det är dock alltid intressant att veta vad ni tycker. Hur vill du helst få information och hur tycker du informationen vi ger är idag? Har du idéer om hur vi kan göra vårt jobb ännu bättre? Hör gärna av dig till oss!

Under lärandeträffens andra dag diskuterade vi nuläget i de olika pilotkommunerna. Dessutom kom både skolverket och arbetsmarknadsdepartementet på besök. Skolverket informerade, bland annat, om att de tagit fram nytt utbildningsmaterial till modersmålsundervisning i romani. Mer om det hittar du här på skolverkets hemsida.

Processledarna från Göteborg, Luleå och Linköping samt Majlis Nilsson från länsstyrelsen i Stockholm.

Processledarna från Göteborg, Luleå och Linköping samt Majlis Nilsson från länsstyrelsen i Stockholm.

Länsstyrelsen i Stockholm informerade också om den kommande spridningskonferens som de anordnar den  5-6 december i Stockholm. Syftet med konferensen är att informera om romsk inkludering, dela erfarenheter från pilotkommunerna samt öka besökarnas förståelse om romer och romers situation. Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till alla som har ett intresse av strategin för romsk inkludering. Mer information om konferensen och hur du anmäler dig hittar du här.

För er som inte har möjlighet att vara på plats, kommer ett inlägg om konferensen komma här på bloggen under nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *