Ledigt jobb som kommunvägledare på Kontaktcenter

Har du en genuin känsla för service, är utåtriktad och trivs med att jobba i ett högt tempo? Kan du både tala och skriva på romani chib? Då finns ett jobb att söka som kommunvägledare på Helsingborg kontaktcenter.

Kontakcenter exteriört. Hela huset.

Helsingborg Kontaktcenter är vägen in till kommunens service. Nu behövs förstärkning med en kommunvägledare som kan romani chib. Foto: Cecilia Lundgren

Kommunvägledartjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillsättningen kommer att ske genom direktrekrytering, efter en rekryteringsträff den 22 september.

Intresserad? Anmäl dig till Sara Sävström Borg, matchare på näringsliv- och matchningsenheten på utvecklingsnämndens förvaltning, som sköter rekryteringen. Telefon direkt 042-10 38 94 eller mejla till sara.savstromborg@helsingborg.se

Vad gör Kontaktcenter?
Helsingborg kontaktcenter är vägen in till kommunens service. Hit kan man vända sig med alla ärenden och frågor som har med kommunen att göra.

På Kontaktcenter arbetar ett antal kommunvägledare och det finns även specialistfunktioner.  Den kommunvägledare man söker ska ha goda kunskaper i svenska, engelska och romani chib i både tal och skrift.

Den nya kommunvägledaren ska arbeta med alla delar av kontaktcenters service, inte enbart med service till romer.

– Men med en kommunvägledare som även talar romani chib blir det förhoppningsvis lättare för romer att ta kontakt. Kontaktcenter kan även hänvisa till de romska brobyggarna på förvaltningarna, säger Anna-Carin Mortenlind, chef för enhet integration på utvecklingsnämndens förvaltning som driver projektet romsk inkludering.

Varierande arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för en kommunvägledare varierar mycket. Det handlar om allt från att informera om hur man söker bygglov, till att berätta om vad som krävs för att kunna söka försörjningsstöd eller utforma busskort till skolelever.

Läs mer om kommunvägledartjänsten:  Kontaktcenter – kommunvägledare

På helsingborg.se finns mer information om Kontaktcenter

Text: Nina Gregoriusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *