Nu kör vi igen

Hej och varmt välkomna tillbaka efter semestrarna!

Nu när de flesta av oss är tillbaka på jobbet drar romsk inkludering igång höstens arbete. Vi startar med processgruppsmöte den 20 augusti klockan 13:00-15:00 på kompetenscenter Norrehed.

Vi kommer att ta upp aktivitetsplanen för 2015, behovet av marknadsföring av brobyggare och interkulturella kommunikatörer och så blir det som vanligt en lägesuppdatering från respektive förvaltning.

Lärandeträffar
På dagordningen står också information om lärandeträffen i Stockholm den 27 augusti. Det är Länsstyrelsen i Stockholms län som bjuder in brobyggare inom social omsorg och hälsa till en dag för att utbyta erfarenheter. Vi i Helsingborg ska då presentera vårt strategiska arbete med brobyggare inom skolan.

Det blir även en lärandeträff i Stockholm den 11 september. Då är temat utvärdering. Pilotverksamhetens externa utvärderare kommer att redovisa vårens workshopar i pilotkommunerna och berätta om goda exempel.

Utbildningsdag om nationella minoriteter med Alice Bah Kunke
Den 19 augusti arrangerar Malmö stad och Länsstyrelsen en utbildningsdag om den nationella minoritetslagstiftningen. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke deltar under en programpunkt för att berätta mer om vad regeringen vill med minoritetslagstiftningen. Från oss i Helsingborg deltar  Stefano Kuzhicov, Nadia Zaoujan och Anna-Carin Mortenlind.

Det var lite om vad som väntar den närmaste tiden. Fortsätt följa oss på bloggen och få de senaste nyheterna om arbetet med romsk inkludering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *