Om Viveka och andra kvinnor i Skåne som visar vägen

Skärmklipp från startsidan, Länsstyrlsens webbplatsPå internationella kvinnodagen 8 mars uppmärksammar Länsstyrelsen i Skåne kvinnor som på olika sätt bidrar till att göra det bästa för Skåne. En av våra brobyggare i Helsingborg, Viveka Sajin finns med bland dessa kvinnor. Det är vi förstås stolta över!

Kvinnorna som lyfts fram är alla ledare inom sina fält och skapar genom nytänkande och kreativa idéer ett starkt Skåne, skriver Länsstyrelsen på sin webbplats.

Viveka  Sajin arbetar som brobyggare och modersmålslärare på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Om henne kan man bland annat läsa följande:

”Viveka Sajin är en förebild för unga romska tjejer som ser att det lönar sig att utbilda sig och att det går att få jobb. Uppdraget är inte alltid självklart och utmaningarna är många, men Viveka är inte rädd för att kämpa för sitt uppdrag”.

Andra ledare, förutom Viveka Sajin, som Länsstyrelsen lyfter fram är:

Baharak ”Bella” Malekian, VD och konstnärlig ledare på Malmö Dansakademi, Karin Karlsson, programansvarig Malmö Live, Antje Jackélen, ärkebiskop i Svenska kyrkan, Marta Viera da Silva, offensiv forward i FC Rosengård, Katrin Stjernfeldt Jammeh, finanskommunalråd i Malmö stad, Gull-Britt Jonasson, VD för Finja Betong AB i Hässleholm.

Läs mer om Skånes kvinnor som visar vägen.

http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/manniska-och-samhalle/jamstalldhet/Pages/skanes-kvinnor-visar-vagen.aspx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *