Processledaren önskar trevlig sommar

Nu tar pilotprocessen för romsk inkludering en välbehövlig semester. Här kommer en sommarhälsning från processledaren Stefano Kuzhicov.

Det har hänt mycket lokalt och nationellt under året med mycket fokus på bland annat vitboken. Vi är på rätt väg mot helheten. Nu är det hög tid att börja tänka på avslutningen och hur arbetet ska fortsätta när pilotprocessen är slut. Ett stort och viktigt arbete.

Processledaren Stefano Kuzhicov

Processledaren Stefano Kuzhicov

Samverkan inom staden fungerar bra. Jag ser fram emot den nya brobyggartjänsten som utvecklingsnämndens förvaltning och socialförvaltningen ska dela på. Planerna på att bilda ett romskt ungdomsråd som kopplas till processen är också oerhört spännande.Romarådet utvecklas och är på hugget. Det känns bra inför framtiden. Rådet kommer att delta i en utbildning för att få lära sig mer om föreningskunskap, pedagogik och metodik, beslutsprocesser med mera. Det är mycket viktigt att Romarådet kan  leva vidare som stöd till oss i kommunen.

Meningen med hela pilotprocessen är att vi ska pröva nytt och testa. Om vi inte vågar det, hur ska vi då hitta bra metoder som andra kommuner kan lära av? Mycket ansvar och fokus vilar på oss.

Den största utmaningen vi har framför oss är implementeringen, det vill säga hur arbetet med romsk inkludering ska fortsätta i den ordinarie verksamheten. Vi har byggt en bra grund och har ett vinnande koncept, som kanske till och med kan utökas till andra myndigheter?

Det är mycket viktigt att vi syns och uppmärksammas och finns med i samhällsdebatten. Allt vi jobbar med handlar om mänskliga rättigheter. Det tänket måste vi få in mer i vårt arbete i Helsingborg.

Vårt arbete kan liknas vid att lägga ett pussel. Vi hittar en bit i taget som passar.

Med dessa ord vill jag önska er alla som följer vårt arbete en fortsatt skön sommar! Romsk inkludering tar nu semester i några veckor.Vi hörs och ses igen den 18 augusti.

Stefano Kuzhicov
Processledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *