Romsk inkludering i Helsingborg informerar om personuppgifter

Torsdagen den 10 oktober klockan 17:30 till 19:00 bjuder pilotprocessen för romsk inkludering in stadens romer till ett informationsmöte. 

Temat för mötet är personuppgifter och syftet är att berätta om hur offentlighet och sekretess fungerar. Hur hanterar förvaltningarna inom processen för romsk inkludering personuppgifter?  Vilka uppgifter registreras till exempel av skolan och av socialtjänsten? Det är några av frågorna som kommer att besvaras under mötet.

–  Vi vill berätta hur vi jobbar med personuppgifter och ge möjlighet till att ställa frågor så att romer kan känna sig trygga i sin kontakt med kommunen och arbetsförmedlingen, säger Stefano Kuzhicov, processledare för romsk inkludering

På mötet kommer representanter från utvecklingsnämndens förvaltning, kulturförvaltningen, socialförvaltningen och skol-och fritidsförvaltningen, samt arbetsförmedlingen i Helsingborg att vara på plats för att berätta och svara på frågor.

Vill du redan nu veta hur staden och de olika förvaltningarna arbetar med personuppgifter och sekretess hittar du den informationen här: Informationsmaterial-Personuppgifter-Romsk-Inkludering.

Med hjälp av Romarådet finns även en sammanfattning av informationen översatt till olika romska dialekter:

Sammanfattningarna på samtliga dialekter finns även på stadens hemsida och kommer att finnas tillgängliga under torsdagens möte.

Var äger mötet rum?

Mötet äger rum på Kompetenscenter Norrehed, Planteringsvägen 139, Helsingborg.

Välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *