Stort intresse för romsk temadag

Daniel Alilovic, en av initiativtagarna till den romska temadagen.

Daniel Alilovic, en av initiativtagarna till den romska temadagen.

Det blev stor uppslutning till den romska temadagen på Sundsgårdens folkhögskola den 4 mars. Drygt 150 personer kom. Romska studenter på folkhögskolan och Romarådet arrangerade temadagen.  

RSF (Romsk Kulturklass Sundsgården Folkhögskola) vill tacka Elvis Stan och Stefano Kuzhicov för en lärorik föreläsning om romsk historia, processen romsk Inkludering i Helsingborg samt hur de romska brobyggarna inom skol-och  fritidsförvaltningen arbetar.

Minskade fördomar, mer kunskap
RSF hoppas att föreläsningen bidrar till att fördomarna som förekommer om romer minskar och att allmänhetens kunskap om romernas historia samtidigt ökar. RSF vill även passa på att tacka Martin Nihlgård, rektor på skolan, för möjligheten att kunna dela med sig av denna kunskap till elever och lärare på skolan.

Daniel Alilovic, en av initiativtagarna, inledde dagen med att välkomna alla närvarande. Därefter lämnade han över ordet till processledaren Stefano Kuzhicov som berättade om romsk historia och processen romsk inkludering. Stefano efterföljdes av brobyggaren Elvis Stan som berättade om sitt uppdrag.

Som tack fick både Stefano och Elvis varsin bok om Sundsgårdens folkhögskola. Det bjöds på både fika och lunch.

Stefano Kuzhicov föreläser på temadagen

Stefano Kuzhicov

Brobyggaren Elvis stan föreläser under den romska temadagen.

Brobyggaren Elvis Stan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *