Träff med den nyanställde brobyggaren, Branco Cerepovski

Branco Cerepovski, brobyggare på utvecklingsnämndens förvaltning

Branco Cerepovski, brobyggare på utvecklingsnämndens förvaltning

Den 14 oktober påbörjade Branco Cerepovski sin brobyggartjänst på utvecklingsnämndens förvaltning. Jag träffade Branco för att gratulera honom till tjänsten och för att få lite mer information om vad tjänsten innebär.

Arbete och studier

Branco kommer, bland annat, arbeta med att sprida information bland romer om den service och de tjänster som Helsingborgs lärcentrum erbjuder så som olika vuxenutbildningar, yrkesvägledning, SFI och mycket mer. Branco kommer även att arbeta med att sprida kunskap om romer och romers situation inom verksamheten. Dessutom kommer Branco hjälpa till, vid behov, inom förvaltningens övriga arbetsområden dit romer söker sig i behov av hjälp eller stöd.

Fokus kommer till en början vara att lära sig hur allt fungerar inom förvaltningen. Branco kommer även att arbeta ute för att informera romer om att han finns.

–  Alla som jag hitintills träffat på förvaltningen är förväntansfulla och ser fram emot att arbeta tillsammans. Det känns jätteroligt, säger Branco.

Brancos tjänst är förlagd så att han arbetar halvtid och studerar halvtid på Södertörns högskola. Inför processen för romsk inkludering togs det fram en brobyggarutbildning som Södertörns högskola ansvarar för. Brobyggarna inom skolan i Helsingborg går även denna utbildning parallellt till sitt arbete.

Engagemang och familjeliv

Branco har alltid varit intresserad och engagerad i olika romska frågor. Han har bland annat arbetat som lärarassistent för romska elever på dåvarande Gustav Adolfsskolan i Helsingborg och varit enagerad i den romska föreningen Vorta Drom. När Branco inte arbetar tycker han om att umgås med sin familj och sina vänner.

Vill du komma i kontakt med Branco?

Branco finns på utvecklingsnämndens förvaltning, järnvägsgatan 35 i Helsingborg. Fråga efter Branco i receptionen så hjälper de dig vidare.

Han går även att nå på mejladressen; branco.cerepovski@helsingborg.se

(Inom de närmsta dagarna kommer Branco även att få ett direktnummer som kommer att finnas tillgängligt här på bloggen).

Vi ser fram emot att följa Brancos fortsatta arbete och önskar honom ett stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *