Uppdatering från brobyggaren Ivanka

Vi har tidigare nämnt att brobyggaren på arbetsförmedlingen, Ivanka Stan, fick fast anställning efter hennes deltagande under almedalsveckan. Jag mötte upp Ivanka för att prata med henne om hur det hela gick till och hur hennes arbete fortlöper under hösten.

Ivanka Stan, brobyggare på arbetsförmedlingen

Ivanka Stan, brobyggare på arbetsförmedlingen

Hej Ivanka, vill du berätta lite om upplevelsen ifrån almedalsveckan?

– Absolut, det kan jag göra. Jag, brobyggaren från arbetsförmedlingen i Malmö och arbetsförmedlingens samordnare för romsk inkludering fanns på plats under almedalsveckan. Vi hade som uppgift att hålla i ett seminarium kring hur vi på arbetsförmedlingen arbetar inom ramen för romsk inkludering. Under seminariet reste sig arbetsförmedlingens f.d. generaldirektör och berättade att hon var imponerad av vårt arbete och ansåg att samtliga brobyggare skulle få fast anställning. Det var en väldigt rolig överraskning och en bra start på semestern.

Nu har det gått ett tag sedan dess, hur känns det?

– Det känns oerhört bra. Nu vet jag att jag finns här mer långsiktigt och kan stödja de romer som är i behov av min hjälp. Att bygga tillit och förtroende tar lång tid och romsk inkludering är ett långsiktigt arbete.

Hur har det fortsätta arbetet gått och vad händer under hösten?

– Något som är roligt är att fler och fler vågar ta kontakt med mig och söker stöd i frågor som berör arbetsmarknaden och arbetsförmedlingen. Under hösten har jag en ambition om att anordna fler seminarium där jag informerar om romer och romers situation på arbetsmarknaden. En rolig idé, som jag har, är att möjligtvis arrangera ett gemensamt seminarium tillsammans med de andra brobyggarna i staden för att tydliggöra helheten i processen för romsk inkludering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *