Vi är på drom – vi är på väg

Helsingborgs stad är en av fem pilotkommuner som har arbetat med regeringens uppdrag för romsk inkludering mellan åren 2012 och 2015. Nu är processtiden slut, men arbetet går vidare. Vi är på drom – på väg – mot regeringens mål som sträcker sig till år 2032.

romsk-flagga

Fredagen den 17 juni 2016 klockan 09:30 – 16:00 är du välkommen till vår slut- och spridningskonferens på Hotell Marina Plaza, Kungstorget 6 i Helsingborg.

Konferensen kostar inget. Vi bjuder på lunch.

Glöm inte anmäla dig!

Anmäl dig och meddela om du behöver specialkost till barbara.turzynski@helsingborg.se senast den 10 juni.

Under de fyra år som pilotprocessen pågått har vi tillsammans med romerna i Helsingborg utvecklat metoder för att förbättra romers situation inom områdena arbete, skola och hälsa.

På konferensen får du höra om erfarenheter, utmaningar och framgångar från deltagare och verksamheter. Du får även veta mer om de modeller, metoder och strategier som vi har prövat och implementerat hittills.

Naturligtvis kommer vi också att ha en dialog om hur processen ska gå vidare till år 2032, då det övergripande målet för romsk inkludering ska vara uppfyllt: ”Den rom som fyller 20 år 2032 ska ha likvärdiga möjligheter i livet som den som är icke-rom”.

Mentorer för dagen är Marian Wydow och Rebecca Sarkezi.

Anna Jähnke (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden inleder konferensen.

Inbjudan slutkonferens romsk inkludering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *