Vitboken presenteras i Helsingborg

Vitboken om de övergrepp och kränkningar som romer har utsatts för under
1900-talet i Sverige presenterades nyligen. Det har du kunnat läsa om här på bloggen i flera inlägg. Den 11 april kommer Arbetsmarknadsdepartementet till Helsingborg för att berätta om vitboken.

Du som är intresserad av att få veta mer om arbetet med vitboken är välkommen till Arbetsmarknadsdepartementets presentation i Helsingborg.

Seminariet om vitboken är öppet för allmänheten och äger rum på kompetenscenter Norrehed, Planteringsvägen 139 (karta), fredagen den 11 april klockan 16:30 -18:30.

Programmet börjar med att medarbetare från departementet och experter från den referensgrupp som varit med i arbetet presenterar vitboken. Därefter blir det möjlighet att ställa frågor.

Särskilt inbjudna till mötet är lokala romska företrädare, men alla intresserade är välkomna.

16:30-16:35
Kort inledning av Arbetsmarknadsdepartementet och Helsingborgs stad och genomgång av programmet.

16:35-17:30
Presentation av vitboken, Heidi Pikkarainen, redaktör för vitboken, Arbetsmarknadsdepartementet.

17:30-17:50
Om arbetet med vitboken. Stefano Kuzhicov, som suttit med i referensgruppen till vitboken.

17:50-18:30
Frågor från publiken.

Det finns 150 platser. Anmälningstiden gick ut den 7 april, men det går bra att komma ändå om du missat detta datum.

Erkännande och förståelse
Vitboken presenterades av integrationsminister Erik Ullenhag vid en ceremoni i Stockholm den 25 mars. Arbetsmarknadsdepartementet besöker pilotkommunerna för att sprida information om vitboken och bidra till att genomföra pilotverksamheten för romsk inkludering. Detta görs i samarbete med pilotkommunerna.

Innehållet i boken kommer sannolikt att sätta igång tankar och reaktioner och leda till en dialog som förstärker det arbete som påbörjats och som andra kommuner kan inspireras av.

Besöket i Helsingborg inleds med ett seminarium för en mindre krets bestående av lokala romska representanter, tjänstemän och politiker.

Har du frågor om seminariet? Kontakta processledare Stefano Kuzhicov på telefon 042-10 78 98 eller mejla till stefano.kuzhicov@helsingborg.se

Den mörka och okända historien – läs mer på regeringskansliets webb om vitboken och ceremonin den  25 mars i Stockholm

Sidan uppdaterad 2014-04-09.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *